" Θα βρεθούμε ξανά, όταν όλα θα έχουν περάσει"

                         

                                                                                                        Αθήνα,8/4/2020                                

                              «Θα βρεθούμε ξανά, όταν όλα θα έχουν περάσει»

                 Αγαπητές φίλες,

   Ακολουθώντας τις οδηγίες,  με αίσθημα ευθύνης και σύνεση, πειθαρχούμε  αβίαστα στα περιοριστικά μέτρα και  παραμένουμε σπίτι  , χωρίς να διακόψουμε  την επικοινωνία μεταξύ μαςΓιατί η  επικοινωνία μαζί με τις άλλες διεξόδους, είναι το  θετικό αντίβαρο στον   υποχρεωτικό ¨εγκλεισμό¨.

 Η  μάχη κατά της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, έχει πολύ δρόμο μέχρι να κερδηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.

 Είναι πολύ πιθανό  να δοκιμαστεί η υπομονή και η αντοχή μας.  Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, γιατί προέχει η προστασία της υγείας όλων μας. Η επιβεβλημένη προσωρινή αναστολή των ελευθεριών για τη διασφάλιση  της δημόσιας υγείας και ασφάλειας δεν αναιρεί τον  σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων σ΄ένα κράτος δικαίου.

 Αυτές τις δύσκολες ώρες της αγωνίας που η  πανδημία πλήττει αδιακρίτως ολόκληρο τον πλανήτη,  με τις εκατόμβες νεκρών,  η σκέψη μας στρέφεται στα θύματα  και στις οικογένειες τους στη χώρα μας και στον κόσμο.

  Ευγνωμονούμε  όλους και όλες  που έχουν ριχτεί στη μάχη της αντιμετώπισης μιας πρωτόγνωρης κατάστασης. Όσους και όσες  εργάζονται στον χώρο της  υγείας που, παρά τις τεράστιες ελλείψεις,  σηκώνουν όλο το βάρος της περίθαλψης  και  πλέον στη συλλογική συνείδηση είναι οι νέοι ήρωες/ηρωίδες της εποχής μας.  Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε  την προσφορά κάθε εργαζόμενου/ης που φροντίζει καθημερινά αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ασφάλεια, την τροφοδοσία, την καθαριότητα,  τη μετακίνηση όλων εμάς που «μένουμε σπίτι»

  Σ΄αυτήν την έκτακτη περίσταση της πρωτοφανούς κρίσης που καλείται να αντιμετωπίσει ολόκληρη η ανθρωπότητα, με αβέβαιες προεκτάσεις για την  ζωή και την οικονομία, εκφράζουμε την αγωνία μας για την   ανασφάλεια  που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων  και των επιχειρήσεων. Μεγάλο στοίχημα είναι η στήριξη  για την  επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς  όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το τέλος της  σοβαρής κρίσης, με εξασφαλισμένη την προστασία  των εργαζομένων όλων των κλάδων.

 Κυρίως όμως   πιστεύουμε  ότι  η ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση  του  Εθνικού  Συστήματος Υγείας καθίσταται αναμφίβολα επιβεβλημένη. Είναι  αυτονόητο, ότι το σύστημα υγείας ενός κράτους είναι η απολύτως πρώτη προτεραιότητά του απέναντι στους πολίτες .

 Αυτό που ως Γυναικεία Οργάνωση  οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι μια από τις πιο ανησυχητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, είναι η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.. Οι οικογενειακές δυσκολίες, η  αναγκαστική συγκατοίκηση οξύνουν τις ενδοοικογενειακές διενέξεις, προκαλούν αύξηση των κρουσμάτων βίας  και η δυνατότητα των εγκλωβισμένων γυναικών να αναζητήσουν βοήθεια μειώνεται.   

Κατά συνέπεια, προκειμένου   να αποφευχθεί και η πανδημία περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας , επείγει η λήψη νέων μέτρων από τους αρμόδιους φορείς (λειτουργία  ειδικών χώρων φιλοξενίας, πέραν της τηλεφ. γραμμής ) που θα βοηθήσουν τις γυναίκες που υφίστανται βία, να νιώσουν ασφαλείς και ότι δεν είναι μόνες.

  Είναι γεγονός ότι η υγειονομική κρίση οδηγεί σε  αναπροσαρμογές και νέες συνθήκες . Η καθημερινότητα έχει αλλάξει ριζικά και  τίποτε δεν  θα είναι το ίδιο. Η τραγωδία της πανδημίας προκαλεί περίσκεψη και αναστοχασμό, επαναφέρει θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες . Από τον πλήρη ατομικισμό οδηγούμαστε στην κοινωνική ευθύνη, τη  συνοχή, την αλληλεγγύη. Συγχαίρουμε τα μέλη μας  που τοπικά  με ευαισθησία δίνουν δείγματα εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας. Άλλωστε η αλληλεγγύη και η αλληλοüποστήριξη είναι από τις βασικές αρχές μας ως Ε.Γ.Ε..

Το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώτικο. Οπλιζόμαστε με  δύναμη,  αισιοδοξία και ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την σοβαρότατη  κρίση με τις λιγότερες απώλειες και  παραμένουμε σπίτι  για προστασία δική μας και των οικογενειών μας. Ταυτόχρονα έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο τέλος  αυτής της δοκιμασίας και πιστεύουμε ότι «θα βρεθούμε ξανά, όταν όλα θα έχουν περάσει»  για να συνεχίσουμε το έργο μας

   Ευχόμαστε το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις καρδιές  και τη ζωή όλων μας.

 Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.

 

 


DEVELOPED BY EARTHONWIRE WEBSITE AND DIGITAL MARKETING