Π.ΚΩ - Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

 

                                     Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

 Οδεύοντας προς την άρση των περιορισμών που σηματοδοτεί και το(προσωρινό;) τέλος της καραντίνας, οφείλουμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ και απέραντη ευγνωμοσύνη   σε όλους και όλες  που  ρίχτηκαν  στη μάχη της αντιμετώπισης μιας πρωτόγνωρης κατάστασης. Γιατρούς, νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και  όσους και όσες  εργάζονται στον χώρο της  υγείας που, παρά τις τεράστιες ελλείψεις,    σήκωσαν και σηκώνουν όλο το βάρος της περίθαλψης  και  πλέον στη συλλογική συνείδηση είναι οι νέοι ήρωες/ηρωίδες της εποχής μας. Ελπίζουμε ότι έχει γίνει κατανοητή η  επιβεβλημένη  ενίσχυση  του  Εθνικού  Συστήματος Υγείας.

 Εκτιμούμε  την προσφορά κάθε εργαζόμενου/ης που έμεινε έξω και  φρόντιζε  καθημερινά αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ασφάλεια, την τροφοδοσία, την καθαριότητα,  τη μετακίνηση, την ενημέρωση  όλων εμάς που «μείναμε σπίτι», πειθαρχώντας στα περιοριστικά μέτρα με υπομονή και στωικότητα για τη διασφάλιση  της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Η  μάχη κατά της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, έχει πολύ δρόμο μέχρι να κερδηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Η καθημερινότητα άλλαξε  ριζικά και ανέδειξε τις δυνατότητες μας  για εθελοντισμό,   αλληλεγγύη,  συνοχή,  κοινωνική ευθύνη. Τα κοινωνικά και πολιτιστικά πρότυπα άλλαξαν.  Επανεκτιμήσαμε τη φύση γύρω μας. Αυτό  δυστυχώς που δεν άλλαξε είναι  η  χρήση βίας ως μέσο επιβολής στην οικογένεια.

 Ελπίζουμε η  νέα κανονικότητα να μην παρασύρει ό,τι θετικό προέκυψε απ’ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Σίγουρα   τίποτε δεν  θα είναι το ίδιο τη νέα εποχή, με την  οικονομική ανασφάλεια  και αβεβαιότητα που επικρατεί παντού. Γι αυτό σ΄ένα κράτος δικαίου απαιτούνται  γενναίες αποφάσεις ουσιαστικής στήριξης όλων από την πολιτεία, ώστε   να κλείσουν τα τραύματα σε βάθος χρόνου και να μην ξεχαστεί  η έννοια του «μαζί».

ΥΓ. Εννοείται ότι  We support art workers, γιατί « ο πολιτισμός είναι η ψυχή της κοινωνίας» όπως υποστήριζε η Μελίνα!

Ε.Γ.Ε-ΚΩ

 


DEVELOPED BY EARTHONWIRE WEBSITE AND DIGITAL MARKETING