Δίκη Ελένης Τοπαλούδη

                  

                                                                                           18/05/2020

   Με αφορμή την απόδοση δικαιοσύνης

   Ηθική δικαίωση  και μόνο νιώθει κανείς μετά την απόδοση της δικαιοσύνης με την επιβολή της  ανώτατης ποινής που προβλέπει ο νόμος, στους δύο δολοφόνους για το  αποτρόπαιο έγκλημα που  στέρησε τόσο βάναυσα τη ζωή μιας νέας κοπέλας στη Ρόδο και συγκλόνισε τη χώρα. Το αγωνιώδες αίτημα για δικαιοσύνη  από την οικογένεια της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη και από ολόκληρη την κοινωνία ήταν διάχυτο παντού, γιατί η Ελένη έγινε κομμάτι της ζωής όλων μας. Η Ελένη έγινε η κόρη και αδελφή μας.  Η δικαίωση είναι μία  ουσιαστικά νίκη της ελληνικής Δικαιοσύνης στο πεδίο  των δικαιωμάτων των γυναικών.

   Η γενναία αγόρευση της Εισαγγελέως  απέδειξε το αυταπόδεικτο: Ο βιασμός είναι χρήση βίας του ¨ισχυρού¨ απέναντι στον ¨αδύναμο¨, μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η στυγερή δολοφονία είναι αφαίρεση ζωής. Ο δε διασυρμός του θύματος και μετά θάνατο, ένας  επαναλαμβανόμενος βιασμός. Η κ. Εισαγγελέας  έδωσε φωνή σε όλα τα θύματα της έμφυλης βίας και μας θύμισε πως ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας, από όπου και αν προέρχεται δεν πρέπει να σταματήσει.

 Μακάρι από τη δίκη αυτή  που παρακολουθήσαμε με αγωνία πλάι  στους αξιοπρεπείς, χαροκαμένους γονείς, να βγει κάτι καλό.

  Να δούμε επιτέλους  κινητοποίηση της κοινωνίας , ώστε να ανατραπούν οι   κοινωνικές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, να  αποβληθούν οι κοινωνικές παθογένειες, γιατί διαφορετικά γινόμαστε συνένοχοι σε τέτοια εγκλήματα. Έχουμε ευθύνη και χρέος να μεγαλώνουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά  με τις αξίες του σεβασμού της προσωπικότητας και της  ελευθερίας του άλλου, αποτρέποντας από  κάθε βίαιη συμπεριφορά.

 Ας μην   μείνει  αυτό το φρικτό έγκλημα , ακόμα ένα στον ατελείωτο κατάλογο της έμφυλης βίας, και η Ελένη να μην είναι  ακόμη ένα θύμα, αλλά το σύμβολο στον αγώνα  για   την εξάλειψη κάθε μορφής   βίας κατά των γυναικών, ώστε   η κάθε Ελένη να μην ζει με φόβο και να έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης  και  της ελευθερίας  της έκφρασης .

Το Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ( Ε.Γ.Ε.)

 

 


DEVELOPED BY EARTHONWIRE WEBSITE AND DIGITAL MARKETING