ΜΕΛΙΝΑ - 100 ΧΡΟΝΙΑ

                                                                                                                             

        Μελίνα Μερκούρη: Εκατό χρόνια από τη γέννηση της

     Με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα  ενός αιώνα  από τη γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας, και διανύοντας το “Έτος Μελίνας Μερκούρη”, θυμόμαστε την πολύμορφη προσωπικότητά της, την καλλιτέχνιδα και την πολιτικό.

   Θυμόμαστε  την αυθεντικά  μοναδική, την  απόλυτη και πρωτοπόρα  Γυναίκα, το φωτεινό πρόσωπο της Τέχνης, τη γοητευτική  προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας, την  Υπουργό Πολιτισμού με το ασίγαστο πάθος  για  εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική, την   αγωνίστρια της Δημοκρατίας, του δικαίου,  της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , αλλά και της ζωής, με ένα αστείρευτο σπάνιο κουράγιο στο βλέμμα ως το τέλος.

   Η Μελίνα υπήρξε ίσως η πιο προβεβλημένη  γυναικεία  προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής της χώρας στη διάρκεια του αιώνα Έγινε η  Μελίνα  των Ελλήνων,  η Μελίνα του κόσμου.

Και σήμερα η  Μελίνα είναι από τις φωνές που μας χρειάζονται ολοένα και περισσότερο . Που συγκινούν και μάς  υποχρεώνουν να θυμηθούμε την ίδια μας  τη συνείδηση και το χρέος μας.

 Γιατί  η Μελίνα με τη ζωή της μάς έμαθε πόσο σπουδαίο και μεγάλο είναι το να αφιερώνεσαι και να παλεύεις για την Ελλάδα, για  την ιστορία της,  για το παρόν και το μέλλον της.

                                                                                                      


DEVELOPED BY EARTHONWIRE WEBSITE AND DIGITAL MARKETING