Skip to main content

Αποχαιρετισμός στη Φώφη Γεννηματά

                                                    

                                                                                                                                       Αθήνα 25/10/21

 

Αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη την αγαπητή φίλη, Φώφη Γεννηματά, μια γενναία γυναίκα γεμάτη πάθος για την πολιτική και τη ζωή.

Μέλος της Ε.Γ.Ε. από το 1986 στάθηκε δίπλα στους αγώνες των γυναικών.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Σε όλη της τη διαδρομή ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά, τις κοινωνικές ευαισθησίες της. Αποδείχτηκε μαχήτρια στις προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, δίνοντας μηνύματα γενναιότητας, θάρρους, δύναμης, υπομονής και επιμονής σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες. Έδωσε τη μεγάλη μάχη της για ζωή με αξιοπρέπεια, με χαμόγελο μέχρι την ύστατη στιγμή. Ήταν σπουδαία ως γυναίκα και ως μητέρα.

Υπηρέτησε την Πολιτική με συνέπεια και εντιμότητα. Πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα κοντά στον άνθρωπο, πάντα για το καλό της χώρας, με πίστη στη Δημοκρατία.

Η Φώφη Γεννηματά γαλουχήθηκε από αξιόλογους γονείς που το παράδειγμά τους  καθόρισαν την πολιτική της πορεία. Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των φύλων, έως την τελευταία στιγμή έδινε τις πολιτικές της μάχες με αφοσίωση για τις αξίες και τα πιστεύω της. Κατάφερε να εξανθρωπίσει, πράγμα σπάνιο, την Πολιτική.

Η βαθιά θλίψη στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας που έχει προκαλέσει η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, αποτελεί αναγνώριση του πολιτικού ήθους και της ακεραιότητάς της .

Φώφη, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας.

                                                                                         ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ