Skip to main content

Ψήφισμα - Π. Σερρών

 

 

 

                                           ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

 

Τη συμπαράστασή τους στην 24χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού στη Χαλκηδόνα, όπως και σε κάθε γυναίκα που υπέστη κακοποίηση, εκφράζει με ψήφισμα της η Ε.Γ.Ε. Σερρών.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος - Παράρτημα Σερρών επισημαίνει ότι τελευταία, τα κρούσματα βιαιοπραγίας εναντίον των γυναικών, αλλά και ειδικότερα, της ενδοοικογενειακής βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ακόμα περισσότερα είναι όμως εκείνα τα περιστατικά που δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Γ.Ε. Σερρών κατά το παρελθόν ήρθαν σε επαφή με το νομικό περιβάλλον των κοριτσιών που κακοποιήθηκαν, εκφράζοντας την άποψή τους αναφορικά με τα γεγονότα και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη τους.

                                                              ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΙΤΗΜΑ

Αίτημα μας παραμένει η επαρκής στελέχωση και η συνεργασία με τις αρμόδιες  δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου οι γυναίκες που έχουν πέσει θύμα βιασμού, αβίαστα χωρίς φόβο να προσέρχονται στις δομές που τους καλύπτουν κοινωνικά και νομικά.

Στο ψήφισμα της η Ε.Γ.Ε. Σερρών υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής των διαδικασιών στην απονομή δικαιοσύνης για τα εγκλήματα βιασμού και σεξουαλικής βίας.