Skip to main content

Ψήφισμα συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν

a                       ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                          ΗΠΕΙΡΟΥ 53, 104 39 ΑΘΗΝΑ

                          WOMEN’S UNION OF GREECE

                          53 IPIROU STR. 104 39 ATHENS

                     TEL: +3018225354 – FAX +3018234954

                     E-mail – Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε.

ΒΟΛΟΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν

 

«Τις τελευταίες  εβδομάδες παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία τις πρωτοφανείς οργισμένες διαμαρτυρίες στο Ιράν, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, κουρδικής καταγωγής, η οποία συνελήφθη στην) Τεχεράνη από άντρες της θρησκευτικής αστυνομίας. Το «σφάλμα» που της στοίχισε τη ζωή ήταν ότι φορούσε με λάθος τρόπο το χιτζάμπ της.

Ως μια διεκδικητική γυναικεία οργάνωση στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών του Ιράν και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, για να αποτινάξουν τους περιορισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται λόγω του φύλου τους. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση κάθε μορφής ηθικοθρησκευτικού ελέγχου, κρατικής καταστολής και σεξιστικής βίας σε βάρος των σωμάτων των γυναικών εκ μέρους της ιρανικής κυβέρνησης.

Υποστηρίζουμε τη δικαιωματική ισότητα στην κοινωνία και επιδιώκουμε την άρση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα έκφρασης φύλου και τα χαρακτηριστικά του φύλου.