Ανακοινώσεις

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ENΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

 

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, μέλη του Παραρτήματος της ΕΓΕ Φλώρινας επισκέφτηκαν το Γηροκομείο της πόλης μας και προσέφεραν είδη διατροφής στους υπερήλικες συμπολίτες μας.

 

Κάθε μέρα του χρόνου, ιδιαίτερα όμως τούτες τις ΄Αγιες Ημέρες, έχουμε όλοι καθήκον να βρεθούμε δίπλα σε μοναχικούς ανθρώπους με διάθεση προσφοράς, αλλά και αναγνώρισης της δικής τους προσφοράς, στα χρόνια της νεότητάς τους, στην κοινωνία.

 

Στους εργαζόμενους – εθελοντές και εθελόντριες, στους φιλοξενούμενους γέροντες και γερόντισες και στην θρησκευτική ηγεσία του τόπου μας, που έχει θέσει υπό την προστασία της εκκλησίας το Γηροκομείο, ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους και χρόνια πολλά.

 

 

 

Για τη Δ.Ε.

 

Η Πρόεδρος

 

 

Χρύσα Μάντση

 

 

 

 

 

 

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

 

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου και η Ένωση Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Αλεξανδρούπολης


 


σας προσκαλούν

 

στην ομιλία της κ. Βίλλυς Τσάκωνα, Επίκουρης καθηγήτριας Κοινωνιογλωσσολογίας και

Ανάλυσης Λόγου στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ

 

με θέμα:

 

"Σεξιστικά στερεότυπα και  τα όρια του χιούμορ"

 

την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

 

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή

 

το Ημερολόγιο 2016 της ΕΓΕ που έχει ως θέμα τη Γλώσσα.

 

 

 

 

 

 

Οι συνεργαζόμενοι φορείς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ                                                                                ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

s Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αίγιο 2/12/2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ Αρ. Πρωτ. : 30

ΞΗΡΟΛΙΘΙΩΝ-ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ

ΤΗΛ.: 2691-25227, 25349, 28400

Πληροφορίες: Κακαβάνη Ουρ., Γιαννοπούλου Ε.

ΠΡΟΣ όλα τα τοπικά ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολή της ταινίας «The Noir Project» για την ενδοοικογενειακή βία του Γρηγόρη Βαρδαρινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας

Καστοριά: “The noir project”  

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-παράρτημα Αιγίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας μικρού μήκους “The noir project” για την ενδοοικογενειακή βία, του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7μ.μ. , στην αίθουσα των γραφείων της (οδός Ξηρολιθίων, Εργατικές Κατοικίες Διγελιωτίκων). Θα ακολουθήσει συζήτηση- ενημέρωση για το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας εναντίον των γυναικών με αναφορά στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης από το μέλος του Πανελλαδικού Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε. Κ. Λίτσα Γιαννοπούλου και συντονίστρια την Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Ε.Γ.Ε. κ. Κακαβάνη Ουρανία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ταινία «The Noir Project» πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία.  Πρόκειται για ένα ισχυρό δράμα χαρακτήρων με έντονο το στοιχείο της αγωνίας.Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο μείγμα κινουμένων σχεδίων και πραγματικής δράσης, και με την ισχυρή αφηγηματική δομή που υποστηρίζει, δίνεται ελπίδα και ένα σημαντικό μήνυμα θάρρους και επιμονής, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της καθημερινής ζωής . Το μήνυμα της ιστορίας είναι αισιόδοξο. Υποστηρίζει την απόδραση από το φαύλο κύκλο της βίας και ενθαρρύνει τα θύματα να αντιταχθούν και να σταθούν με θάρρος απέναντι σε όσους τις κακοποιούν. Η ταινία προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ έχει υποβληθεί για προβολή στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο, στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών-Καταφύγιο Γυναίκας, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της βίας, και τη Σχεδία στην Πόλη (της συντοπίτισσας Αργυρώς Σκίτσα).

Η βία κατά των γυναικών είναι η πιο σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις και μία μορφή διάκρισης κατά των γυναικών. Είτε ψυχολογική, είτε σωματική ,η βία είναι το ίδιο τραυματική και επίπονη για το θύμα.  Συνιστά εκδήλωση εξουσίας του ισχυρού έναντι του αδύναμου. Στην προκειμένη περίπτωση του άνδρα στη γυναίκα. Στην Ευρώπη επτά γυναίκες πεθαίνουν καθημερινά από την ανδρική βία, ενώ μια στις πέντε, πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Στην Ελλάδα, της οικονομικής κρίσης, η συχνότητα της βίας έχει αυξηθεί ενώ απουσιάζουν αξιόπιστες υποδομές και πρακτικά μέτρα στήριξης των θυμάτων, όπως και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Το φαινόμενο της βίας παρουσιάζεται με έμφαση και στο νομό Αχαΐας, αφού σε σχετική έρευνα των παραρτημάτων της Ε.Γ.Ε. Αιγίου και Πάτρας, μία στις πέντε γυναίκες δηλώνει ότι έχει υποστεί κάποιας μορφής ανδρική βία, εντός ή εκτός της οικογένειας. Η τεράστια ανεργία των νέων Ελληνίδων, είναι Πανευρωπαϊκή αρνητική πρωτιά και επηρεάζει την ενδοοικογενειακή βία, ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας, που οδηγεί τις γυναίκες να εξαρτώνται και τους άνδρες σε ακραίες συμπεριφορές.

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκετά ικανοποιητικό αλλά χρειάζεται βελτιώσεις. Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης , που υπογράφηκε και από την Ελλάδα πριν μερικούς μήνες, αποτελεί την πρώτη νομικά δεσμευτική Ευρωπαϊκή Σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει τις ελάχιστες προδιαγραφές για την αποτελεσματική πρόληψη, προστασία, ποινική δίωξη και τη δημιουργία ολοκληρωμένων πολιτικών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας, επισημαίνει την ανάγκη για άμεση επικύρωση της Σύμβασης από την Ελληνική Βουλή, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα νομικό οδηγό και ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προστασία των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας εντός ή εκτός της οικογένειας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το τοπικό παράρτημα της Ε.Γ.Ε. ενόψει των Χριστουγέννων θα συγκεντρώσει κι εφέτος τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη καθαριότητας ή και χρήματα, για την ενίσχυση απόρων οικογενειών του δήμου μας. Παρακαλούνται όσες φίλες/οι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή τη δραστηριότητα.

 

 

Η Διοικούσα Επιτροπή

της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας –παράρτημα Αιγίου

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Ξάνθης, διοργανώνει

την Τετάρτη 02/12/2015 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

ομιλία με θέμα:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΜΜΗΝΌΠΑΥΣΗ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 50!

Το θέμα θα αναπτύξει η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Κα Παντούλα Φανή

Η ομιλία είναι ανοικτή για το κοινό

Η Διοικούσα Επιτροπή

 

 

Η    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ  Ε.Γ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΩ

 

Στην Κω πραγματοποιήθηκε η   ετήσια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη   της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας  στις  10 Οκτωβρίου  2015, με την παρουσία της Προέδρου της Ε.Γ.Ε. κ. Τιτίνας Πανταζή , των Μελών του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου και  60 εκπροσώπων  από τα Παραρτήματα Αγίου Δημητρίου, Αχαρνών, Δάφνης, Ηλιούπολης,  Παλαιού Φαλήρου  της Αττικής,  αλλά και της Θεσσαλονίκης , των Ιωαννίνων,   της Καβάλας, της Ξάνθης,  της Αλεξανδρούπολης, των Σερρών,  της Γουμένισσας Κιλκίς,    του Βόλου,  της  Καρδίτσας,  της  Πάτρας, του  Αιγίου,   των Χανίων . Η επιλογή της Κω έγινε για να τιμηθεί το τοπικό Παράρτημα και κυρίως  για λόγους στήριξης του ακριτικού νησιού σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Το Σάββατο στις 10 Οκτωβρίου το πρωί στο κινηματοθέατρο  ΟΡΦΕΑΣ πραγματοποιήθηκε  η  έναρξη και οι  εργασίες της  ανοιχτής Συνδιάσκεψης .

«Ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων στην διαμόρφωση νοοτροπιών και αντιλήψεων» ήταν η ενδιαφέρουσα κεντρική  ομιλία με  ομιλήτρια την κ. Τιτίνα Πανταζή, Πρόεδρο της ΕΓΕ και πρώην Ευρωβουλευτή.

Δεύτερη ομιλία: «Ο ρόλος των Κοινωνικών κινημάτων σε δύσκολους  καιρούς. Η περίπτωση του Μεταναστευτικού προβλήματος»  από τη  νεαρή Δικηγόρο Κορίνα Φιλέρη, δίνοντας έμφαση στις δράσεις αλληλεγγύης.  Το μεταναστευτικό ζήτημα που σημάδεψε τους τελευταίους μήνες την Κω και τα άλλα νησιά,  κυριάρχησε   στη συζήτηση που ακολούθησε.

Εκ μέρους της Ε.Γ.Ε.- Κω η Πρόεδρος  κ. Μαίρη Φάκκου καλωσόρισε τις συνέδρους και τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στις θεματικές ενότητες και η Γραμματέας  κ. Χρυσούλα Σαπουλίδου παρουσίασε σε μια σύντομη προβολή τις κυριότερες δραστηριότητες στα 31 χρόνια λειτουργίας του Παραρτήματος

Στην έναρξη παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ιωάννα Ρούφα, , η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ειρήνη Σβύνου, η υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών κ. Μελίνα Παναγιωτοπούλου.  Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής  της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας και τηλεφωνικό προς την κ. Πανταζή από το γραφείο του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ,  κ. Δημήτρη Κρεμαστινού.  Επίσης παραβρέθηκαν Πρόεδροι Φορέων και μέλη της Ε.Γ.Ε

Θέμα της   κλειστής  Συνδιάσκεψης, που ακολούθησε ήταν  : «Ας ξανασκεφτούμε ποιες είμαστε, τι πετύχαμε και για ποιους σκοπούς αγωνιζόμαστε σήμερα»,  με βασικό άξονα: Επαναπροσδιορίζουμε   το όραμά μας, την ταυτότητα , την ιδεολογία και τις διεκδικήσεις μας για την  ισότητα των φύλων  στις νέες κοινωνικές  συνθήκες .

Το θέμα  είχαν επεξεργαστεί προηγουμένως τα Παραρτήματα στα Περιφερειακά Συμβούλια.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκδόθηκε Ψήφισμα για το προσφυγικό-  μεταναστευτικό ζήτημα.

Τα μέλη της ΕΓΕ-ΚΩ ,που είχαν την ευθύνη ,κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση  της Συνδιάσκεψης και την υλοποίηση του προγράμματος  της τριήμερης επίσκεψης  των συνέδρων. Ταυτόχρονα φρόντισαν   να  προβάλουν το νησί, προσφέροντας  τσάντες με αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα και ξεναγώντας  τις επισκέπτριες στις αρχαιότητες και στις ομορφιές των χωριών.

Click for OptionsClick for OptionsClick for OptionsClick for Options