Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ συζητά, προτείνει, διεκδικεί....

Τα θέματα που απασχολούν την Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ, σε τοπικό επίπεδο, συζήτησαν τα μέλη του Δ.Σ. στη συνάντησή τους με τον συντοπίτη μας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δέδε, τον επικεφαλή της Δημ. Παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» Οδυσσέα Καμπόλη και την περιφερειακή σύμβουλο Γιάννα Τσούπρα το Σαββάτο 25-4-2015, στο γραφείο του Συλλόγου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάγκη βελτίωσης της αστυνόμευσης , και την καταστολή της διακίνησης ναρκωτικών , στα προβλήματα και στην ανάγκη συνέχισης και βελτίωσης της λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, (ΚΑΠΗ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, του ΞΕΝΩΝΑ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ κλπ ), της συγκοινωνίας και στην παραχώρηση και αξιοποίηση του εγκαταλελειμένου σχολικού κτιρίου της Αυλίζας και του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ».

Οι συνομιλητές κρίνοντας σοβαρά και υπεύθυνα τα αιτήματα των γυναικών - μελών της Ε.Γ.Ε ΑΧΑΡΝΩΝ υποσχέθηκαν να συμπορευθούν στην προσπάθειά τους για την ικανοποίησή τους και την άμβλυνση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

 


ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αίγιο 12-05-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ

ΤΗΛ.: 26910-25227, 28400 , 6977340286 Προς: όλα τα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γιορτή της μητέρας μας δίνει την ευκαιρία να εκδηλώσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στο πιο αγαπημένο μας πρόσωπο, τη μάνα μας. Ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, ως γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αιγίου, γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο ΜΑΡΙΤΙΜΟ στην παραλία της Άκολης Αιγίου, μέσα σε όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα. Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Ντίνα Ζεντέφη και η φίλη Νάνση Ζεντέφη μίλησαν για το ρόλο της μάνας και την έννοια της μητρότητας, μια έννοια που εκτός από τη σημασία του βιολογικού δεσμού, περιλαμβάνει και την έννοια της ανατροφής, της φροντίδας, της προστασίας και του συναισθηματικού δεσμού με το παιδί. Ενώ η Πρόεδρος Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη, αναφέρθηκε στις σχέσεις μητέρας παιδιού, μέσα από ένα λογοτεχνικό κείμενο, που γράφτηκε από μία κόρη για τη μητέρα της. Γιατί αυτή η γιορτή δεν κρύβει πάντα χαρά. Κάποιες μητέρες ανατρέφουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, άλλες δεν έχουν το παιδί τους και κάποιες άλλες δεν έχουν τη δική τους μητέρα... αλλά και κάποιοι που δεν έχουν την τύχη να έχουν μια ζεστή σχέση αγάπης και φροντίδας με τη μητέρα τους. Παρόλα αυτά, κάθε άτομο έχει κάποιον δικό του άνθρωπο για να αποταθεί στις δύσκολες στιγμές. Αναμφισβήτητα είναι σημαντικός και ιδιαίτερος ο ρόλος της μάνας αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του πατέρα.

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αιγίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Παράρτημα Αλίμου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας διοργανώνει

ομιλία την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 και ώρα 7.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Αλίμου (Ιωνίας 96 Άνω Καλαμάκι), με θέμα:

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΓΝΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Ομιλητές : ομάδα νοσοκομειακών γιατρών οι οποίοι θα μιλήσουν για :

  • Πρόληψη – Ίαση καρκίνου του δέρματος – Μελάνωμα

  • Τσιγάρο και Πνεύμονας

  • Μαστός – Μήτρα – Τράχηλος

    Συντονίζει ο διευθυντής της χειρουργικής μαστού του νοσοκομείου « Άγιος Σάββας» κος Γιάννης Μισιτζής

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Μάρτης Ισότητας 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015- 19.00 Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία για όλους: Αποδομώντας τους φόβους και Ξαναχτίζοντας τη Ζωή», σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Ομιλήτρια: Αγγελική Γιαντσελίδου, ψυχολόγος

Ακολουθεί μουσική βραδιά με τους Βαγγέλη Μάμμο και Αμαλία Δούκα

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 - 19.00 Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης

Ομιλία με θέμα: « Οικογενειακός Προγραμματισμός του ΔΠΘ- Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου», σε συνεργασία με το Τμήμα του Οικογενειακού Προγραμματισμού του ΔΠΘ και το Συμβουλευτικό Κέντρο για τη Βία κατά των Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ομιλητής: Παναγιώτης Τσικούρας. Αν. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του ΔΠΘ – Δ/ντής Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015- 18.00 Στο χώρο του Πολυκοινωνικού Δημοτικής Κοινότητας Λουτρoύ

Ομιλία με θέμα: «Πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου»

Ομιλητής: Παναγιώτης Τσικούρας, Αν. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του ΔΠΘ – Δ/ντής Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα του Οικογενειακού Προγραμματισμού, το Συμβουλευτικό Κέντρο για τη βία κατά των Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Πολυκοινωνικό της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρού

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 -10.00 π.μ. Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης

Προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Η γυναίκα στο χρόνο», σε συνεργασία με το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ένωση Γυναικών Ελλάδος

Παράρτημα Καρδίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 8η του Μάρτη πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα Καρδίτσας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας με επιτυχία εκδήλωση με θέμα «Η βία κατά των Γυναικών- Ενδοοικογενειακή βία».

Το θέμα της εκδήλωσης απόλυτα επίκαιρο, λόγω της έξαρσης του φαινομένου, εξαιτίας της κοινωνικής, πολιτισμικής και ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Θεοδώρα Μέλλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, καθώς και στους αγώνες και τις θέσεις του γυναικείου κινήματος, για την ανάδειξη και την εξάλειψη του φαινομένου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο I.R.A. (Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών), Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας. Η αστυνόμος κ. Ιωάννα Στάθη στην ομιλία της, με θέμα «Η βία κατά των γυναικών, παλιά πρόκληση για την σύγχρονη αστυνομία» κατέπληξε τους παρευρισκόμενους.

Η κ. Παρασκευή Σδρόλια, εκπρόσωπος του Γραφείου Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καρδίτσας, που συμμετείχε στην εκδήλωση, ενημέρωσε για τις δομές του Δήμου, για την βοήθεια και την ανακούφιση των γυναικών της Καρδίτσας.

Και επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «The Noir Project» του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού, που άφησε μια γλυκιά αισιοδοξία στο πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης.

Η Διοικούσα Επιτροπή