Skip to main content

Ποιες είμαστε

Η οργάνωσή μας ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα συνειδητοποιημένων φεμινιστριών γυναικών που ανήκαν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο με επικεφαλής τη Μαργαρίτα Παπανδρέου. ΄Ετσι στις 15 Σεπτεμβρίου του 1976 ιδρύεται επίσημα η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΓΕ), μια αυτόνομη, ανεξάρτητη γυναικεία οργάνωση. Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη έδινε έμφαση στην επαφή με τη βάση για να αποφευχθούν φαινόμενα ελιτισμού και καθόρισε την ιδεολογική της φυσιογνωμία ως φεμινιστική σοσιαλιστική οργάνωση που έχει ως στόχο τη νομική κατοχύρωση και την εφαρμογή της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής, καθιερώνοντας ως κεντρικό της σύνθημα τη θέση ότι:
"Δεν υπάρχει κοινωνική απελευθέρωση χωρίς γυναικεία απελευθέρωση και δεν υπάρχει γυναικεία απελευθέρωση χωρίς κοινωνική απελευθέρωση."
Σύμφωνα λοιπόν με την ιδεολογία μας είμαστε μια ανεξάρτητη, φεμινιστική σοσιαλιστική γυναικεία οργάνωση. «Σοσιαλιστική», με την φιλοσοφική και όχι την κομματική έννοια του όρου, δεδομένου ότι Σοσιαλισμός και Φεμινισμός είναι δύο κοινωνικές θεωρίες που στοχεύουν στην απελευθέρωση του ανθρώπου από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την αλλοτρίωση, στη δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος, στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη δημιουργική εργασία και τη συμμετοχή του σε όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν - είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιδεολογία μας είμαστε μια ανεξάρτητη, φεμινιστική σοσιαλιστική γυναικεία οργάνωση. «Σοσιαλιστική», με την φιλοσοφική και όχι την κομματική έννοια του όρου, δεδομένου ότι Σοσιαλισμός και Φεμινισμός είναι δύο κοινωνικές θεωρίες που στοχεύουν στην απελευθέρωση του ανθρώπου από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την αλλοτρίωση, στη δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος, στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη δημιουργική εργασία και τη συμμετοχή του σε όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν - είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναίκα.

Γιατί η πάλη για τη γυναικεία απελευθέρωση είναι μέρος της πάλης για μια κοινωνία ισονομίας, ελεύθερης από κάθε μορφή εξάρτησης και καταπίεσης.

Αγωνιζόμαστε

✓Για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία και πρόσβαση σε όλα τα επαγγέλματα με ίσους όρους αμοιβής και εξέλιξης με τον άνδρα.

✓Για τη δημιουργία από την πολιτεία των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών ώστε να μπορεί η γυναίκα να εργάζεται, να συμμετέχει στα κοινά και να έχει ελεύθερο χρόνο.

✓Για την εξασφάλιση του δικαιώματος της γυναίκας να αποφασίζει η ίδια αν, πότε και πόσα παιδιά θα κάνει.

✓Για την ανάπτυξη της γυναικείας δημιουργικότητας και αξιοποίηση της γυναικείας δημιουργίας σε όλες της τις μορφές και εκφράσεις.

✓Για τη ριζική αλλαγή της νοοτροπίας και των κοινωνικών αντιλήψεων για το ρόλο και τη θέση της γυναίκας και του άνδρα στην οικογένεια και στην κοινωνία.

✓Για τη συνεργασία με τους φορείς του μαζικού κινήματος στους χώρους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού.

Ιστορική Αναδρομή

Η ίδρυση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), εντάσσεται χρονικά σε μια σημαντική περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας - τη μεταπολίτευση, που ακολούθησε την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1974 και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Την εποχή εκείνη παρατηρείται μια γενικότερη ανάπτυξη του σύγχρονου γυναικείου κινήματος, με τη δημιουργία νέων μαζικών γυναικείων οργανώσεων δίπλα σε παλιότερες, οι οποίες αναγκαστικά είχαν και αυτές αναστείλει τη λειτουργία τους στη διάρκεια της δικτατορίας.

Η οργάνωσή μας ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα συνειδητοποιημένων φεμινιστριών γυναικών που πολιτικά ανήκαν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Με επικεφαλής τη Μαργαρίτα Παπανδρέου ήταν οι : Μαρία Βούλγαρη, Ελένη Βούλγαρη, Κάκια Γεννηματά, Ντιντή Γιαννοπούλου, Νίκη Διδίκα, Μαριλένα Ευαγγελάτου, Δήμητρα Καστάνη, Κική Κούτσικα, Μαρία Κυπριωτάκη, Χρυσάνθη Λαϊου – Αντωνίου, Δέσποινα Μαζαράκη, Έφη Μπιτσαξάκη, Καλλιόπη Μπουρδάρα, Μαίρη Μωραϊτου, Κατερίνα Παντελίδου, Έφη Παπαχρήστου, Άννα Παναγοπούλου, Τιτίνα Πανταζή, Αλίκη Τσαπάρα και Λίλα Χριστοφορίδου.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1976 ιδρύεται επίσημα η Ένωση Γυναικών Ελλάδας. Η ιδρυτική διακήρυξη έδινε έμφαση στην επαφή με τη βάση και καθόριζε την ιδεολογική της φυσιογνωμία ως φεμινιστική, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική γυναικεία μη κυβερνητική οργάνωση που έχει ως στόχο τη νομική κατοχύρωση και την εφαρμογή της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής, καθιερώνοντας ως κεντρικό της σύνθημα την θέση ότι :

«Δεν υπάρχει κοινωνική απελευθέρωση χωρίς γυναικεία απελευθέρωση και δεν υπάρχει γυναικεία απελευθέρωση χωρίς κοινωνική απελευθέρωση».

Η ΕΓΕ στα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας της (1976-1979) είχε να παλέψει με βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις για το ρόλο των δύο φύλων στην κοινωνία αλλά και με το φόβο των γυναικών ότι ο αγώνας τους θα μπορούσε να φέρει τριβές μέσα στην οικογένεια.

Την ίδια περίοδο τα μέλη της επισκέπτονται πόλεις και χωριά για να ακούσουν τις απόψεις όλων των γυναικών, από κάθε κοινωνική τάξη και περιβάλλον, ν’ ανταλλάξουν προβληματισμούς και εμπειρίες και να ιδρύσουν παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Το 1980 οργανώσαμε στην Αθήνα Μεσογειακό Συνέδριο με τη συμμετοχή γυναικείων οργανώσεων από τη Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Συρία, Κύπρο, Μάλτα, Λίβανο, Αίγυπτο, Ιράκ, Παλαιστίνη, Τυνησία, Λιβύη, Μαρόκο, Αλγερία, τη Σοσιαλιστική Διεθνή Γυναικών, την Ένωση Γυναικών Σαχάρας (Πολισσάριο) και με παρατηρητές εκπροσώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γιουγκοσλαβία. Από αυτή τη Μεσογειακή Συνδιάσκεψη δημιουργήθηκε το Κέντρο Γυναικών Μεσογείου (ΚΕΓΜΕ). Από το 1979 και μέχρι το 1986 διοργανώναμε κάθε καλοκαίρι μια πρωτοποριακή γυναικεία πολιτιστική εκδήλωση : ταξίδια για γυναίκες στη χώρα μας με στόχο την παρουσίαση της ιστορικής πορείας της Ελληνίδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με τίτλο : “ Greece through new eyes”.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών αποτελούσε και αποτελεί έναν μόνο από τους στόχους μας.

Ο πιο σημαντικός όμως ήταν, και παραμένει μέχρι σήμερα, η αλλαγή της νοοτροπίας και η αναβάθμιση των αξιών της κοινωνίας.

To 1983 μαζί με τις άλλες γυναικείες οργανώσεις και μετά από αλλεπάλληλες πορείες, διαμαρτυρίες και πιέσεις πετύχαμε την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου. Στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές συμμετείχαν τα μέλη μας Χρυσάνθη Λαϊου-Αντωνίου και Βιλελμίνη Γεωργιλά. Παράλληλα συμβάλαμε αποφασιστικά στη δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας με πρώτη Γ.Γραμματέα το μέλος μας Χρυσάνθη Λαϊου – Αντωνίου. Το Νοέμβριο του 1986, στον απόηχο των μηνυμάτων και των κατευθυντηρίων γραμμών της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για τις γυναίκες στο Ναϊρόμπι, οργανώσαμε στην Αθήνα Συνέδριο της παγκόσμιας οργάνωσης «Συνασπισμός Γυναικών για μια Αποτελεσματική Συνάντηση Κορυφής» με στόχο τη συμβολή των γυναικών στην εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης. Μέσα από τη δράση αυτή προέκυψε το Κέντρο ΄Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ).

Το 1986 έκλεισε με μια ενημερωτική πανελλαδική καμπάνια για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης . Στο Πανελλαδικό μας Συμβούλιο της διετίας 1988 – 1989 αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε, σε συνεργασία με τις άλλες γυναικείες οργανώσεις, ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε όλα τα κέντρο λήψης των αποφάσεων (25%). Το 1995, δέκα χρόνια μετά το Ναϊρόμπι , έγινε στο Πεκίνο η 4η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τις γυναίκες με έμβλημα το τρίπτυχο «Ισότητα – Ανάπτυξη – Ειρήνη». Στο φόρουμ των μη κυβερνητικών γυναικείων οργανώσεων η ΕΓΕ εισηγήθηκε πέντε θέματα που αφορούσαν στην Υγεία, την Απασχόληση, την Εκπαίδευση, τα ΜΜΕ και τα Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων.

Με την ένταξή μας στην ΟΝΕ το 2000, η ΕΓΕ γυρίζει σελίδα, αλλάζει ταχύτητα και συντονίζει το βηματισμό της με τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας αντλούμε απ’ αυτήν δυνάμεις, ιδέες και δυνατότητες. Έτσι, αποφασίσαμε την ένταξη της οργάνωσής μας – διατηρώντας στο ακέραιο την αυτονομία μας – στο Ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών. Το 2004 συμμετέχουμε δια της Προέδρου μας Κ. Πανταζή, στην εθνική αντιπροσωπεία για τις διαβουλεύσεις για το «Πεκίνο + 10», στην περιφερειακή συνάντηση Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ΗΠΑ, Καναδά , Βαλκανικών και Βαλτικών χωρών, Ρωσίας, Καζακστάν, Γεωργίας και Ουκρανίας, στον ΟΗΕ της Γενεύης. Κατά την τριαντάχρονη και πλέον πορεία της η ΕΓΕ έχει να επιδείξει πολλά επιτεύγματα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Άνοιξε ένα δρόμο για όσες πιστεύουν ότι η ισότητα κατακτάται με αγώνες και έργα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί η επιτασσόμενη από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία εξίσωση των δύο φύλων συνυπάρχει με την κυρίαρχη, κατεστημένη νοοτροπία της ανισότητας. Ιδιαίτερα σήμερα μέσα σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης, που τα κεκτημένα με αγώνες δικαιώματα των γυναικών απειλούνται να ακυρωθούν.

Πανελλαδικό Δ.Σ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Παρ/μα Αθήνας)

Λογιάδου Δέσποινα (Π.Αθήνας)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ (Παρ/μα Θεσσαλονίκης)

Προύσαλη Χρύσα ( Π. Θεσσαλονίκης)

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Παρ/μα Αιγίου)

Γιαννοπούλου Ευαγγελία ( Π. Αιγίου)

ΤΑΜΙΑΣ (Παρ/μα Παλ. Φαλήρου)

Ρέλλα Ελένη (Π. Π. Φαλήρου)

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Παρ/μα Αγ. Δημητρίου )

Σταθάκη Χαρούλα (Π. Αγ. Δημητρίου)

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ (Παρ/μα Ηλιούπολης)

Μουχασίρη Χάϊδω (Π. Ηλιούπολης)

ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Θεσσαλονίκης)

Βογιατζή Χριστίνα (Π.  Θεσσαλονίκης)

ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Πάτρας)

Γεωργακοπούλου – Μπάστα Δήμητρα  (Π. Πάτρας)

ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Καβάλας)
Γλυκοπούλου Δώρα (Π. Καβάλας) 6932830314
ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Αθήνας)

Μιχαλοπούλου Κατερίνα (Π. Αθήνας)

ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Αχαρνών)

Παμουκτσόγλου Αναστασία (Π. Αχαρνών)

ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Πάτρας)

Παπαδοπούλου Ελένη (Π. Πάτρας)

ΜΕΛΟΣ (Παρ/μα Αθήνας)

Πλάκα Μαίρη (Π. Αθήνας)

Πρόεδροι της ΕΓΕ
Μαργαρίτα Παπανδρέου
Μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες του γυναικείου κινήματος σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μετά την μεταπολίτευση το 1975, είδε την ανάγκη δημιουργίας μιας πλατειάς γυναικείας οργάνωσης βάσης, με εθνική εμβέλεια, που θα αποτελούσε μοχλό πίεσης προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις με στόχο την αλλαγή της θέσης της γυναίκας στην Ελλάδα.

Η δημιουργία της Ε.Γ.Ε ήταν δική της ιδέα , ιδέα που την υιοθέτησαν ανεπιφύλακτα πολλές γυναίκες, επώνυμες και μη, επιστημόνισες και αγρότισες, εργαζόμενες και νοικοκυρές. Καθοριστική ήταν η συμβολή της στην απόφαση της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (1981 – 1985) ν’ αλλάξει το υφιστάμενο οικογενειακό δίκαιο, που αναβάθμισε τη θέση της γυναίκας μέσα στην οικογένεια.
Το 1983, επικεφαλής εθνικής αντιπροσωπείας, υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη, την ένταξη της Χώρας μας στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για την Εξάλειψη κάθε Μορφής Διάκρισης κατά των Γυναικών (CEDAW).
Κάκια Γεννηματά
Στέλεχος του Γυναικείου Κινήματος και ιδρυτικό στέλεχος της Ε.Γ.Ε. Αγωνίστηκε και συνέβαλε και αυτή στην υιοθέτηση και ψήφιση του νέου οικογενειακού δικαίου. Σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Δυστυχώς έφυγε πολύ γρήγορα από κοντά μας, χτυπημένη από την επάρατο νόσο, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οργάνωση μας.
Καλλιόπη Μπουρδάρα
Δραστήριο και ιδρυτικό στέλεχος της Ε.Γ.Ε. Βουλευτής της A' Περιφέρειας Αθηνών. Συμμετείχε ενεργά, ως μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, κυρίως σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Όπως και η Κάκια μας έφυγε και αυτή πολύ νωρίς από τη ζωή.
Ντιντή Γιαννοπούλου
Σημαντικό ιδρυτικό στέλεχος της Ε.Γ.Ε. Βουλευτής της Α' Περιφέρειας Αθηνών. Σε κρίσιμες στιγμές για την οργάνωσή μας, έπαιξε τον κύριο ρόλο στη διαφύλαξη της ενότητας και χάραξε καινούργιους δρόμους για την πορεία της. Σύζυγος του αείμνηστου Ευάγγελου Γιαννόπουλου.
Μαρία Κυπριωτάκη
Ιδρυτικό και σημαντικό στέλεχος της Ε.Γ.Ε. Βουλευτής της Β' Περιφέρειας Αθηνών. Διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας – Πρόνοιας, Υφυπουργός Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος του Ο.Γ.Α. Συνέβαλε αποφασιστικά στην υιοθέτηση του νόμου για τις αμβλώσεις και τη δημιουργία του θεσμού του οικογενειακού προγραμματισμού.
Τιτίνα Πανταζή
Ιδρυτικό Στέλεχος της Ε.Γ.Ε. Εξελέγη δύο φορές Ευρωβουλευτής. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας και Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. Μέλος της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών.
Λογιάδου Ντένα
Οικονομολόγος-Στατιστικός.
•Πρόεδρος Ε.Γ.Ε .(Ενωση Γυναικών Ελλάδας), Αντιπρ.ΣΕΕ (Σύνδ. Ελληνίδων Επιστημόνων)
•Διετέλεσα: Διευθύντρια ΕΛ.ΣΤΑΤ. , Εκπρόσωπος σε Διεθνείς Οργανισμούς (ΟΟΣΑ, ΔΓΕ, Ε.Ε.) ,Εμπειρογνώμονας Ε.Ε. (Βαλκανικές, Βαλτικές Χώρες και Κύπρο )
•Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
•Σύμβουλος 6ης Δημ. Κοιν. Δ. Αθηναίων, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Πρόεδρος ΛΕ.ΦΙ. Πλατείας Αμερικής, Πρόεδρος Α|Βάθμιας Σχολ.Επιτρ.6ης Δημ. Κοιν
•Πρόεδρος ΚΕΘΙ, Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Π.
•Γεν. Γραμματέας Δ. Σ. Γηροκομείου Αθηνών
Παραρτήματα στην Ελλάδα - Επιλέξτε νομό
  • Νομός Αττικής

    ✓Άγιος Δημήτριος, Πρόεδρος Δ.Ε. Σταθάκη Χαρούλα τηλ. 210 9732762
    ✓Αθήνα, , Πρόεδρος Δ.Ε. Ζέφη Δημαδάμα 6945978995
    ✓Άλιμος, Μαρία Κελλαϊδή τηλ.210-9911321
    ✓Αχαρναί, Πρόεδρος Δ.Ε. Λίτσα Αλεξάνδρου τηλ.210-2467255
    ✓Δάφνη, Πρόεδρος Δ.Ε. Χαρά Βιδάλη τηλ.210-9752615
    ✓Ηλιούπολη, Χάιδω Μουχασίρη τηλ.210-9706008
    ✓Μελίσσια, Μαίρη Χατζηαθανασίου τηλ.6997988362
    ✓Παλαιό Φάληρο, Μαίρη Αντονιόζα τηλ.210-940815
    ✓Πέραμα, Πρόεδρος Δ.Ε. Bάσω Τιτονίδου τηλ.210-4414448

  • Νομός Αιτωλοακαρνανίας

    Παναγιωτοπούλου Μαρία τηλ 6977415788

  • Νομός Αχαϊας

    ✓Πάτρα Ευθυμία Καλαβριζιώτου τηλ. 6947982203
    ✓Αίγιο Πρόεδρος Κακαβάνη- Κόττα Ουρανία τηλ. 26910 25227

  • Νομός Δωδεκαννήσου

    ✓Κως Πρόεδρος Μαίρη Φάκκου τηλ.22420-22749
  • Νομός Έβρου

    Αλεξανδρούπολη Παναγιώτα Δουλάμη 25510 37170
  • Νομός Εύβοιας

    Ν.Αρτάκη Ματζάνα Ρούλα τηλ. 6988451333

  • Νομός Θεσσαλονίκης

    Θεσσαλονίκη Έλενα Ρουσάκη 6973353264
  • Νομός Ιωαννίνων

    ΙΩΑΝΝΙΝΑ Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου 6979716402
  • Νομός Καβάλας

    Καβάλα Πρόεδρος Δώρα Γλυκοπούλου τηλ. 2510-229349
  • Νομός Καρδίτσας

    Καρδίτσα Πρόεδρος Δώρα Μέλλου
  • Νομός Κέρκυρας

    Κέρκυρα Πρόεδρος Αλεξάνδρα Τζούμα τηλ. 26610-45541
  • Νομός Κιλκίς

    ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ Κρομλίδου Γεωργία τηλ. 6972825053

  • Νομός Μαγνησίας

    Βόλος Βάσω Κυριαζή 24210-67177
  • Νομός Ξάνθης

    Ξάνθη Κατερίνα Δημητριάδου 25410-28532
  • Νομός Πρέβεζας

    Πρέβεζα Κατερίνα Βότη-Δαρδαμάνη 26820-25450
  • Νομός Ροδόπης

    Κομοτηνή Κούλα Παπαδριέλη 25310-33258
  • Νομός Σερρών

    Σέρρες - Πρόεδρος Φραγγεδάκη Διαμάντω  τηλ. 6994436766

  • Νομός Φλώρινας

    Φλώρινα Χρύσα Μάντζη 23850-29068
  • Νομός Χανίων

    Χανιά Αμαλία Μπασιά-Θεοδωράκη 28213-40155

Γίνετε Μέλος

α) Προϋπόθεση είναι η αποδοχή της σοσιαλιστικής-φεμινιστικής ιδεολογίας μας, σύμφωνα με το καταστατικό
β) Συμπληρώνετε αίτηση και την υποβάλλετε στο παρ/μα που θέλετε να εγγραφείτε, ανάλογα με τον τόπο της κατοικίας σας ή σ’αυτό του πλησιέστερου Δήμου, αν δεν υπάρχει στον δικό σας
γ) Εφόσον εγκριθεί η αίτηση από τη Δ.Ε. του παρ/τος, πληρώνετε το δικαίωμα εγγραφής και ετήσιας συνδρομής.